‘Vrolijke Musici’ is een vierstemmig zangkoor met een rijke muzikale geschiedenis van bijna vijftig jaar. ‘Vrolijke Musici’ werd opgericht in 1969 te Haaltert door dirigent en bezieler Jan Joos.

Frans 22
Frans De Meyer met groot orkest in de kerk Haaltert
Frans De Meyer met groot koor in 1988 foto 2

Onder impuls van dirigent-componist Frans De Meyer groeide het verder uit tot een volwaardig en vermaard koor. Frans was tevens de grondlegger van het ‘Symfonisch Ensemble Haaltert’, een ensemble dat garant staat voor een vakkundige en sfeervolle ondersteuning van het koor tijdens de uitvoeringen.

In 1983 werd de dirigeerstok overgedragen aan Wilfried D’Hont die vandaag nog steeds de muzikale leiding heeft over de groep geruggesteund door stem-coach Sandra Corryn en een sterke bestuursploeg.

Het koor bestaat uit een 50-tal koorleden mannen en vrouwen van alle leeftijden, uit Haaltert en omstreken, allen met eenzelfde visie: ontspanning en rust vinden in de vierde dimensie van de muziek. Alle nummers uit ons repertoire worden gezongen door ons voltallig koor, regelmatig geruggesteund door één of meerdere solisten.

Da Capo
2010

Fortissimo
2016

Kerstconcert
2012

A Concert Celebratian
2018

Movimento
2015

Cum Jubilo
2019

De muzikale activiteiten die we hebben ontplooid sinds ons ontstaan zijn sterk gediversifieerd: deelname aan musicals, opera, concerten met grote symfonische en andere orkesten, het opluisteren van missen op kerkelijke hoogdagen samen met het ‘Symfonisch Ensemble’ en solisten, kerst- en gelegenheidsconcerten, ... kortom : ‘Vrolijke Musici’ neemt graag uitdagingen aan.

In 2019 vierde 'Vrolijke Musici' zijn 50-jarig bestaan
met het Jubileumconcert 'Cum Jubilo'.

- klik op de foto's om te vergroten -